Sistem eWaMo omogoča sodobno in pametno ravnanje z odpadki.

Napredna rešitev združuje pametne IoT radarske senzorje, ki v realnem času spremljajo količine vseh vrst odpadkov v zabojnikih, ki preko LPWA mobilnega omrežja podatek o polnosti preko varne povezave pošiljajo v oblačni podatkovni in analitični center, kjer se preko naprednih algoritmov izvajajo različne storitve. Pametna mesta, podjetja in organizacije z eWaMo sistemom pridobijo napredno analitično orodje, ki pripomore k optimizaciji poti, obremenitvi vozil in pogostosti pobiranja odpadkov. Zabojniki za smeti se lahko praznijo le takrat ko so polni in ne več po vnaprej določenih urnikih. Preverjena rešitev eWaMo znižuje stroške zbiranja odpadkov za vsaj 40% in obenem zmanjšuje do 70% emisij ogljika v mestih.

eWaMo

SENZOR POLNOSTI POSOD ZA SMETI

eWaMo IoT senzorji omogočajo merjenje količine vseh vrst odpadkov v različnih tipih kontejnerjev. Senzorji so izredno trpežni, odporni na vodo ter udarce, radarski sistem merjenja pa omogoča popolno zaprto in vodotesno izvedbo. Povezljivost v Internet je izvedena preko LTE NB-IoT ali Cat-M mobilnega omrežja, zagon in konfiguracija senzorja ob montaži pa se vrši s pomočjo namenske mobilne aplikacije preko NFC vmesnika. Preko daljinskega spletnega upravljanja naprav je možno spremljati različne telemetrijske in diagnostične podatke, kot so kakovost mobilnega signala, stanje baterije in podobno. Napredni senzorski sistem v napravi pa omogoča tudi zaznavanje padca ali prevračanja kontejnerja in detekcijo požara v posodi za smeti.

eWaMo senzorji se uporabljajo v povezavi z Astron Smartcity zmogljivo oblačno platformo ali pa se preko namenskih API-jev integrirajo v naročnikove sisteme.